Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

Θα αρθεί ο πνευματικός κόσμος της χώρας στο ύψος των περιστάσεων;

          Είναι η ώρα - έστω με καθυστέρηση - σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος της χώρας μας να αναλάβει με δυναμισμό, καταρχάς, να διαφωτίσει όλους τους πολίτες για τη θλιβερή πραγματικότητα σχετικώς με την από πάσης πλευράς κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, καθώς και για τα αίτια αυτής και κατόπιν να προτείνει με σαφήνεια στο λαό αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετωπίσεως της πολύπλευρης κρίσεως. Αδράνεια, λιγοψυχία ή επιφανειακή και ανώδυνη δράση δεν θα του συγχωρεθούν. Ας είναι οι πνευματικοί άνθρωποι αυτοί που θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, αφού από εκείνους που πρωτίστως το οφείλουν ουδέν έχουμε να προσδοκούμε.

          Την Τρίτη 31/5/2011, ώρα 7 μ.μ., στα Προπύλαια και με κεντρικό σύνθημα "Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση" θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία θα μιλήσουν ο Μίκης Θεοδωράκης και διαπρεπείς Πανεπιστημιακοί, οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
     
         

Ρατσισμός και παράνοια


          Ρατσισμός: Δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά,πολιτιστικά, κ.λ.π.) προκειμένου να αναγάγει μία ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική, κ.λ.π.) ως υπερτέρα άλλων (αγγλική race: φυλή - ρασιαλισμός, ιταλική razza: ράτσα).

          Επιβεβλημένο να διακρίνουμε τον ρατσισμό από την καλώς εννοουμένη προάσπιση των συμφερόντων και της ασφαλείας μας, από την απαίτηση για μη υποβάθμιση της ποιότητος ζωής μας, από την απαίτηση αντιμετωπίσεως μίας κακής πραγματικότητος και, κυρίως, από την υπεράσπιση εθνικών μας θέσεων.
          Ο λαικισμός που σκοπίμως διαστρεβλώνει τις έννοιες και την πραγματικότητα και που από χρόνια τώρα πλήττει αυτονόητα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών με απώτερο σκοπό το πολιτικό κέρδος - και ίσως όχι μόνον αυτό - είναι καιρός να γίνει αντιληπτός και να καταπολεμηθεί στη ρίζα του πριν επικρατήσει απολύτως η παράνοια.