Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ποιά η μοίρα της χώρας μας;

          Όλο, ανεξαιρέτως, το υπάρχον πολιτικό σκηνικό της χώρας δεν ήρθη ποτέ στο ύψος των περιστάσεων. Άλλοι μας πρόδωσαν, άλλοι σιωπηρώς συνήνεσαν σε τέτοιας κατευθύνσεως κινήσεις, άλλοι καθυστέρησαν κατά τι να «εξεγερθούν» (γιατί, άραγε;) και άλλοι φοβήθηκαν (είχαν, μάλλον, τους λόγους τους;).
          Δεν υπάρχει καμμία ελπίδα να σωθούμε ως χώρα και ως πολίτες ενόσω όλη η από πολλά χρόνια υπάρχουσα πολιτική σκηνή του τόπου υφίσταται με τον όποιο τρόπο στα πράγματα.
          Οφείλουμε να υπερβούμε τις όποιες συναισθηματικές ή άλλες προσκολλήσεις μας με όλους τους ως άνω και να αποδεχθούμε τη σκληρή, μα υφισταμένη πραγματικότητα.
          Ο λαός καλείται με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικές κινήσεις να πάρει την κατάσταση στα χέρια του (δεδομένου ότι και το ισχύον νομοθετικό μας πλαίσιο όχι μόνον το επιτρέπει, αλλά και το επιτάσσει) και να αναδείξει καινούργια (και μη έχουσα την όποια σχέση με το εν συνόλω γνωστό πολιτικό σκηνικό) έντιμη και γενναία ηγεσία, η οποία, ανεξάρτητη από άνομες και ανήθικες συνδιαλλαγές εντός και εκτός της Ελλάδος, θα δυνηθεί να κινηθεί προς τις ορθές κατευθύνσεις που είναι απαραίτητες για την επιβίωση της χώρας μας και ημών των ιδίων...

2 σχόλια:

Ηχώ και..Νάρκισσος είπε...

μακάρι να ρθει σύντομα αυτή η ώρα..Καλώς σε βρίσκουμε!!

ΧΡΗΣΤΟΣ/Christos είπε...

Ήρθα και από τη γειτονιά σου Ελένη! Συμπτωματικά έφτασα ως εδώ. Χαίρομαι γι αυτή σου τη δραστηριότητα! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!